SMS

SZKOŁA MISTRZOSTWA SPORTOWEGO

RODO

OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

 

  1. Administratorem przetwarzanych danych osobowych jest: Żywiecka Akademia Piłki Nożnej sp. z o.o.
    z siedzibą w Żywcu, ul. Grunwaldzka 5, 34-300 Żywiec.

  2. Podstawą przetwarzania danych osobowych jest rekrutacja do szkoły, wypełnianie obowiązków kształcenia
    i wychowania dzieci, nałożonych:

    1. Ustawą z dnia 7 września 1991 r. o systemie oświaty

    2. Ustawą z dnia 14 grudnia 2016 r. – prawo oświatowe,

    3. Rozporządzeniami wykonawczymi do ww. ustaw.

  3. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą następujące podmioty: Szkoła Podstawowa Mistrzostwa Sportowego w Żywcu, Liceum Ogólnokształcące Mistrzostwa Sportowego w Żywcu, Klub sportowy TS Stal Śrubiarnia, w uzasadnionych przypadkach kluby sportowe współpracujące z wymienionymi szkołami.

  4. Dane osobowe będą przechowywane do czasu zakończenia rekrutacji, a następnie archiwizowane zgodnie
    z Rozporządzeniem Ministra Kultury z dnia 16 września 2002 roku w sprawie postępowania
    z dokumentacją, zasad jej klasyfikowania i kwalifikowania oraz zasad i trybu przekazywania materiałów archiwalnych do archiwów państwowych (DzU, Nr 167, poz. 1375).

  5. Posiada Pan/Pani prawo:

    1. Dostępu do swoich danych osobowych;

    2. Sprostowania swoich danych osobowych;

    3. Usunięcia swoich danych osobowych;

    4. Ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych;

    5. Cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych;

    6. Przenoszenia swoich danych osobowych;

    7. Wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych z przyczyn związanych
      z Pana/Pani szczególną sytuacją, zgodnie z art.21 RODO.

  6. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych 9ul Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzna Pan/Pani że przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO.

  7. Podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest wymogiem ustawowym. W przypadku nie podania danych osobowych będzie to skutkowało brakiem możliwości udziału w rekrutacji do wybranej szkoły.

  8. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane poza terytorium Europejskiego Obszaru Gospodarczego.

 

 

 

Dodatkowe informacje dotyczące rekrutacji:

  1. Regulamin rekrutacji dostępny na stronie internetowej i w sekretariacie szkoły.

  2. Do Szkół Mistrzostwa Sportowego ŻAPN nie mogą być rekrutowani uczniowie mający opóźnienia programowe w nauce szkolnej oraz uczniowie z naganną ocenę z zachowania

  3. Dla kandydatów do SMS ŻAPN ustala się obowiązkowy egzamin sprawnościowy ogólnorozwojowy oraz techniczny mający ujawnić predyspozycje i uzdolnienia ruchowe

  4. Uczniowie przyjmowani są na podstawie zaświadczenia lekarza POZ stwierdzający bardzo dobry stan zdrowia, pozytywny wynik egzaminu sprawnościowego, do LO posiadający świadectwo ukończenia szkoły podstawowej
    i pozytywy wynik egzaminu ósmoklasisty.